Kabels en leidingen niet gemonteerd - Stuurstroom & signaalkabel

Een stuurstroomkabel of signaalkabel is een kabel die gebruikt wordt in de machinebouw en de industrie. Er zijn vele verschillende uitvoeringen, maar alle kabels zijn specifiek voor binnenshuis gebruik bedoeld.


Een stuurstroomkabel of een signaalkabel is gemakkelijk te monteren en heeft een flexibele aansluiting. De kabels hebben tot 100 aders die laagfrequentie of energie overbrengen voor bijvoorbeeld de aandrijving van motoren of generators.

De kabels zijn gemakkelijk te buigen en kennen daardoor veel toepassingen. Ook zijn de kabels toepasbaar voor mobiele machines en zorgen ze bijvoorbeeld voor een storingsvrij signaal in ruimten waar veel met elektriciteit gewerkt wordt.

Liyy-kabel

Eén van de voorbeelden van een stuurstroomkabel of signaalkabel is een Liyy-kabel. De naam van de kabel zegt iets over het materiaal en de kenmerken ervan. 'Li' staat voor buigzaam en 'Y' geeft aan dat het hier gaat om het materiaal pvc.

De eerste 'Y' duidt daarbij de aderisolatie aan en de tweede 'Y' refereert aan de mantel. Naast de Liyy is er ook nog de Liycy-kabel, wat een gewapende stuurstroomkabel of signaalkabel is. Deze kent weer andere toepassingen.

Welke stuurstroomkabel of signaalkabel kiezen

Niet iedere stuurstroomkabel of signaalkabel is geschikt voor iedere toepassing. Een Liyy-kabel heeft weer andere functies dan een Liycy-kabels en ook per kabelsoort zijn er verschillende modellen. Ieder model is weer geschikt voor een andere toepassing.

Het is daarom belangrijk om helder te hebben waar u de kabel precies voor nodig heeft. Kijk goed naar de omschrijving en kenmerken van iedere kabel, voordat u een keuze maakt. En komt u er niet helemaal uit? Neem dan even contact op om advies in te winnen. Wij helpen u graag en voorzien u van persoonlijk advies op basis van onze jarenlange ervaring.