woensdag 16 maart 2016

Verlichting in kantoren: basisoplossing tot een complete totaaloplossing

4 standaardoplossingen

Verlichting in kantorenOm jullie te inspireren zijn er 4 oplossingen uitgewerkt die in een kantoorruimte kunnen worden toegepast. Verschillende installatie- en sturingsmethodes zijn voor jullie uitgewerkt. Hierin worden de gebruikte materialen kort toegelicht en kijken we ook naar de energiebesparing die samengaat met de aangeboden oplossing. Naast de verlichting wordt ook de zonnewering in de kantoorruimte opgenomen.

Doorblader de brochure  Printbare versie

Budgetvriendelijke oplossing met basissturing

nlo1

Een basisoplossing hoeft niet in te boeten aan kwaliteit

In de praktijk komt het vaak voor dat we de huidige inbouwtoestellen 4 x 18W vervangen door standaard LED panelen. De klant wenst toestellen te plaatsen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding zodat een goede basisverlichting is voorzien. De LED toestellen hebben een lager verbruik dan de TL-armaturen waardoor de maandelijkse energiefactuur gevoelig daalt...

Lees verder (pag.10) Download offerte*

* Offerte bevat brutoprijzen

Continue daglichtregeling met een Dali sturing

nlo2

Continue daglichtregeling met Dali sturing


Bij deze opstelling kunnen we de klant iets meer schakelcomfort bieden. Om de gevraagde daglichtsturing mogelijk te maken, is gekozen voor toestellen die uitgerust zijn met een Dali-dimbare ballast. Wanneer het invallend zonlicht er voor zorgt dat het lichtniveau boven de ingestelde luxwaarde stijgt, worden de toestellen bij het raam gedimd.

Lees verder (pag.12) Download offerte*

* Offerte bevat brutoprijzen

Basis domoticasysteem

nlo3

Een hoog lichtniveau met minder toestellen en basisdomotica

Bij de keuze van de verlichting hebben we toestellen geselecteerd die lichttechnisch hoog scoren. De UGR waarde van de toestellen bedraagt slechts 16 waardoor deze het zicht van de werknemers niet storen. Verder is het rendement van deze toestellen veel hoger dan bij de basistoestellen uit de eerste 2 situaties. Dit heeft als gevolg dat de toestellen verder uit elkaar kunnen worden geplaatst

Lees verder (pag.14) Download offerte*

* Offerte bevat brutoprijzen

High-end KNX domoticasysteem

nlo4

Continue daglichtregeling met KNX sturing

Bij deze oplossing wordt niet alleen rekening gehouden met het lichttechnische en energetische aspect van de verlichting. Wij stellen een verlichting voor die ook esthetisch een en ander te bieden heeft. Door te werken met pendels, spots, wandverlichting en LED lijnen wordt er een huiselijker sfeer in het kantoor gecreëerd. Dit kan het welbevinden van de werknemers verhogen en de werksfeer positief beïnvloeden...

Lees verder (pag.16) Download offerte*

* Offerte bevat brutoprijzen

Een volledig team om uw mooiste projecten te realiseren.

In teamverband zorgen wij voor een globale oplossing, die verschillende technologieën en producten combineert.

Veel licht creëren en toch energie besparen is echt niet moeilijk. Bij het verlichten van kantoren dienen we natuurlijk met verschillende zaken rekening te houden. Op de werkvlakken een goede taakverlichting, een egale verspreiding van het licht en het verhinderen van verblindingslicht zijn slechts enkele aandachtspunten. Met deze factoren dient bij zowel nieuwbouw als bij renovatieprojecten rekening gehouden te worden. 

De uitdaging omhelst natuurlijk meer dan alleen het energieverbruik omlaag te krijgen. De lichtkwaliteit dient ten alle tijde dezelfde te blijven als het originele, zoniet zelfs worden verbeterd. De installatie kan zelfs zodanig opgebouwd worden dat de klant geen enkele bediening meer moet indrukken om het licht in- en uit te schakelen. Lichtsensoren kunnen het lichtniveau opmeten en via de aanwezige sturing de kunstmatige lichtbronnen bijsturen, afhankelijk van het gratis beschikbare zonlicht dat aanwezig is in de kantoorruimte.

ventilatie praktijk celOnze specialisten zijn niet enkel gespecialiseerd binnen hun eigen domein, door wekelijkse meetings blijven zij ook op de hoogte van evoluties buiten hun domein. Zo kunnen wij steeds de oplossing voorstellen die uw klant wenst. Samen zorgen wij voor een project op maat met kwaliteitsvolle producten: kortom, een volledige ondersteuning tijdens uw project.