dinsdag 6 mei 2014

Cheyns maakt een volledige lichtstudie voor Volkswagen

Case-study Garage de la Haute Senne te Soignies

garageGebouwen verdwijnen, nieuwe en modernere rijzen uit de grond. Dit is een evolutie waar ook de concessiehouders van Volkswagen en Audi niet aan ontsnappen: zij willen van hun infrastructuur een moderne en aantrekkelijke look maken.

Daarenboven moeten zij ook beantwoorden aan de laatste normen: Garage de la Haute Senne te Soignies, VW distributeur sinds 1950, is daar een mooi voorbeeld van.

garageDeze veranderingen gebeuren ook niet zomaar, maar vragen een nauwkeurige expertise en een grote financiële inbreng. Voor het bouwen van de nieuwe showroom heeft de firma MEI Engineering uit Ghlin om professioneel advies gevraagd aan de studiedienst van Cheyns. De verlichting moest voldoen aan het “Module Concept” van VW, met heel specifieke technische vereisten, waarbij het totaalconcept moest worden goedgekeurd door het architectenbureau.

Voor het verlichten van de showroom werden de compacte gasontladingslampen Philips CDMT geplaatst. Deze staan garant voor een excellente kleurweergave (IRC >90) en een mooi, schitterend licht. De exacte kleurentempartuur moet namelijk de auto’s perfect laten uitkomen.

Voor de algemene verlichting werd zowel direct als indirect licht voorgesteld, om zo een egale verlichting te bekomen: lampen met een kleurtemperatuur van 4200K met minimum 500 lux beantwoorden hier perfect aan.

Voor de accentverlichting stelde het lastenboek een kleurtemperatuur van 3000K voorop. Hiervoor werden de auto’s mooi uitgelicht met minimum één spot met een intensiteit van 2000 lux.

Om te beantwoorden aan zowel het budget als aan het volledige ‘Module Concept’ van VW, stelde Cheyns een totaalconcept voor bestaande uit de merken Philips, Performance in Lighting, Delta Light en Blessing.  

U wil professioneel advies voor een project ? Contacteer onze lichtspecialisten !