dinsdag 17 maart 2015

Cheyns helpt mee aan de nieuwe Pizza Hut facelift

De studiedienst van Cheyns werkt lichtstudie uit

pizza hut  cheynsPizza Hut is de grootste restaurantketen ter wereld gespecialiseerd in pizza’s. Het is een filiaalbedrijf, maar kent ook internationale franchisenemers. Het bedrijf werd opgericht in 1958 door twee studenten (Dan en Frank Carney) in Wichita, Kansas. Er zijn in totaal 12.000 restaurants, drive-inrestaurants en kiosken verspreid over 86 landen. In Belgie zijn er 43 restaurants en dit jaar komen er nog enkele bij.

Weg fastfood label
De pizza-restaurantketen steekt zich in België in een nieuw jasje en er komen binnenkort ook échte Italiaanse pizza’s op tafel. Het nieuwe deeg “Tuscani” werd daarom gelanceerd, een flinterdunne pizza voor liefhebbers van echte Italiaanse pizza. Daarnaast komt er ook een ruimer aanbod aan pasta’s en salades. Weg fastfood label dus.

Restyling restaurants
Pizza Hut wil haar fastfood imago inruilen voor een meer authentieke touch. Naast het aanpassen van de menukaart, krijgen de 43 Belgische restaurants de komende drie jaar een grondige facelift. Een ander project is de gloednieuwe Pizza Hut te Gent De Sterre. Het concept werd volledig herbekeken. Pizza Hut zet ten volle in op zijn rijke geschiedenis. Tegelijk wil Pizza Hut de natuurlijke ingrediënten en smaken van z’n pizza’s sterker belichten. Daarom creëerde de restaurantketen een warm interieur met een natuurlijke en authentieke houtlook èn een History Wall met heel wat info een weetjes over pizza’s en Pizza Hut.

Cheyns levert nieuwe verlichting
De verlichting is ook een belangrijk aspect in dit nieuwe concept. Interieurvormgever Jan De Block vroeg de studiedienst van Cheyns om hem hierbij te ondersteunen.
Het belangrijkste was vooral om het warme gevoel te accentueren: lichtbronnen met een zeer warm lichtkleur van 2700° zijn hiervoor een ideale oplossing. Om (dure) lampvervanging overbodig te maken en om het verbruik zo laag mogelijk te houden, opteerde men om enkel met LED-verlichting te werken. Voor een aantal gekozen decoratieve armaturen die niet compatibel zijn met LED, werd geopteerd voor energiezuinige retrofit oplossingen.

Voor de oudere vestigingen waar dit jaar nog geen remodeling gebeurt, is er nu ook beslist om de halogeenlampjes van 35W te vervangen door ledlampen van 7W. Alleen al door het verschil in verbruik is er een zeer snelle terugverdientijd. Omdat er een garantie van 5 jaar op deze lampen is, is er zeker een grote winst. Ook de lampvervanging vervalt met deze ingreep.

Cheyns