vrijdag 10 april 2015

Case study Cheyns : Le Vaudrée straalt

Een warm en aangenaam kader

pDe eerste Vaudrée heeft zijn deuren geopend in Rue Vaudrée te Angleur. Deze eerste brasserie werd een groot succes, waardoor heel vlug 6 nieuwe vestigingen volgden in de regio Luik en Luxemburg. Het Vaudrée concept: een zorgvuldig geselecteerd assortiment heerlijke bieren aanbieden.

Voor een gezellige drink, een snelle hap, een familiefeest of bedrijfsevents: Le Vaudrée maakt het graag iedereen gezellig.
In februari opende een achtste vestiging haar deuren in Huy: Le Vaudrée 8 kan binnen 200 personen ontvangen, op het terras nog een honderdtal. De succesformule Le Vaudrée groeit gestaag verder: hiervoor investeerde Jean-François Sciortino, de restauranthouder, voor 300.000 EUR in zijn concept.

Dè oplossing

“Het gebouw was sinds 3 jaar onbewoond en niet onderhouden”, laat Jean-François ons weten. Om de brasserie een aangenaam karakter te geven, moest alles opnieuw worden ingericht: de verlichting speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol. De projectleider, mijnheer Laurent Georis, contacteerde Philippe en Michel Paulus, die de volledige elektrische installatie in het gebouw installeerden.
De installateurs vroegen Jean-Pierre Fabry, project manager verlichting van de studienst van Cheyns, een gedetailleerde lichtstudie te maken.

Jean-Pierre Fabry deed een voorstel uit de Wever & Ducré collectie: zij hebben een volledig LED gamma met een kleurtemperatuur van 2200° kelvin. Dit aangenaam, warm licht past perfect bij het typische karakter dat Le Vaudrée wil uitstralen. De projectverantwoordelijke koos voor de RON inbouwspots en BOX in opbouw.
Om verschillende sferen in de diverse delen van het etablissement te creëren, werd alles beheerd met Niko Home Control.

 101