Cheyns realisaties

NEW

Lighting

Cheyns investeert in nieuwe verlichting voor zijn parking te Kortrijk

De overdekte parkeerplaats van Cheyns Kortrijk was toe aan een stevige renovatie op vlak van verlichting. Daarom werd alle verlichting vervangen en voorzien van de nodige sturing. Een pareltje op vlak van prestaties, verbruik en automatisatie.

Uitdaging

De verlichtingstoestellen op de parking van Cheyns Kortrijk waren reeds enige tijd aan vervanging toe: het gemiddelde lichtniveau was te laag (ongeveer 50 lux) en de energiekost te hoog.

Bovendien waren de armaturen nog voorzien van klassieke ballasten, wat een hoog verbruik (ongeveer 12 kW) en een aanzienlijke lampvervangingskost met zich meebrengt.

Lees het volledige artikel

 

footer website parking cheyns

Lighting

Cheyns stelt een lichtplan op voor een wijnhandel

Case-study verlichting

Sinds 2000 is Wijn aan Zee de uitgelezen plek om kwaliteitsvolle wijnen te proeven en aan te kopen. Met 2 vestigingen aan de kust (Nieuwpoort & Middelkerke) is men intussen een gevestigde waarde geworden.

Uitdaging

Voor de nieuwe vestiging te Middelkerke wilde men een sfeervol kader scheppen, aangepast aan de behoeften van hun klanten en uiteraard met een zo laag mogelijk energieverbruik.

Lees het volledige artikel

wijn aan zee

Lighting

Een energiezuinige verlichtingsoplossing voor Brouwerij Dubuisson

Case-study verlichting

Brouwerij Dubuisson is de oudste brouwerij van Wallonië. Sinds 1769 is zij in Pipaix aanwezig. Zij brouwt wereldwijd bekende bieren, zoals “Bush” en “Cuvée des trolls”. Voor de nieuwe gistkamer had deze brouwerij een aangepaste verlichting nodig....

Lees het volledige artikel

brouwerij dubuisson

Lighting

Cheyns geeft “Weckx & Compagnie” een nieuwe look

Case-study verlichting

“Weckx & Compagnie”, gelegen in de Kerkstraat 96 in Sint-Pieters-Woluwe, is een herenboetiek met een totaalaanbod van eigentijdse kledij. Omdat de mode sterk evolueert, wilde de uitbaatster een nieuwe look aan de winkel geven: zij wilde een nieuwe aankleding met een aangepaste LED verlichting. Daarvoor deed zij beroep op installateur Philippe Willems van de firma Leglise in Schaarbeek, bijgestaan door Cheyns voor een volledige lichtstudie...

Lees het volledige artikel

HVAC

Implementatie luchtbehandelingsunit met warmteterugwinning

Een nieuwe kantorencomplex werd in de industriezone van Orcq gebouwd, dichtbij Doornik. 

Uitdaging

Voor het HVAC gedeelte werd de heer Deviane van RHP gevraagd om het gebouw van een luchtbehandelingsunit te voorzien. Voor de technische ondersteuning van dit project nam de heer Deviane contact op met zijn vaste Cheyns vertegenwoordiger, Miguel Eeckhout, die samen met ons competentiecentrum dit project onder de loep nam. Jean-Pierre Dubois, HVAC specialist bij Cheyns, heeft hiervoor een volledig plan uitgewerkt dat voldoet aan de huidige normeringen.

Lees het volledige artikel

case luchtbehandelingsunit

Home & Building Automation | Lighting

Cheyns voorziet de nieuwe Lampecco garage van een optimale verlichting

Garage “ Lampecco” is reeds Fiat Alpha-Romeo verdeler in Dinant sinds 1983. Om hun klanten nog beter te kunnen bedienen en om de wagens nog meer tot hun recht te laten komen, openden ze een nieuwe vestiging in Sorinnes. .

Uitdaging

De Heer Hugo Lampecco wenste zijn nieuwe vestiging te voorzien van de nieuwste technologieën, zoals zonnepanelen, domotica en verlichting. Elektriciens Mauro Angelo & zoon voldeden aan het opgelegde lastenboek en wilden met plezier deze uitdaging aangaan. Hiervoor konden zij rekenen op de volledige steun van Laurent Gilson, technich-commercieel adviseur van Cheyns Dinant.

Lees het volledige artikel

lampecco

Industrie

Cheyns voorziet FUJI OIL van extra energie

Fuji Oil Group, met hoofdkantoor in Osaka Japan, is een wereldleider op het gebied van innovatieve voedingsproducten: speciale oliën, vetten en bakkerijgrondstoffen. 

Uitdaging

Onlangs werd de productiesite in Gent uitgebreid met een nieuwe afdeling voor de productie, het afvullen en verpakken van plantaardige vetmengsels en imitatiechocolade. Om deze uitbreiding te voorzien van de nodige elektrische energie werd een transfo van 2000 kVA geplaatst. De elektrische installatie werd uitgevoerd door Dupont Electro, een VCA gecertifiëerd familiebedrijf uit Sint-Eloois-Winkel met jarenlange ervaring op het gebied van hoogspanning, schakelborden en industriële elektriciteitswerken.

Lees het volledige artikel

case1604

Home & Building Automation

Implementatie Niko Home Control in zakenkantoor

Radicale oplossing

Lode Janssen van de firma E-fence contacteerde zijn vaste vertegenwoordiger Marnix Behaeghel van Cheyns: zijn klant heeft een Nikobus systeem dat moet worden aangepast en uitgebreid. Na overleg wordt een bezoek ter plaatse ingepland met William Parein, product specialist domotica van de firma Cheyns.

Uitdaging

De eigenaar van het gebouw wil graag een aantal aanpassingen laten doen, waarvan bediening via tablet en smartphone een absolute wens is. De nodige aandacht voor energiebesparing in de kantoren en controle op het openen van deuren moet mogelijk zijn.

Lees het volledige artikel

nhc1511

Home & Building Automation | RE-Lighting

Energiezuinige verlichtingsoplossing psychiatrisch centrum Eeklo

Het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan te Eeklo is uitgegroeid tot een regionaal algemeen psychiatrisch ziekenhuis dat zich richt naar verscheidene doelgroepen met een specifiek behandelprogramma.

Uitdaging

Marc Vanhauwenhuyse, algemeen directeur, en Danny Haegeman, hoofd van de technische dienst, contacteerden Arne Decoodt, hun vaste Cheyns vertegenwoordiger, om de verlichting op het domein te vernieuwen. 147 lantaarnpalen stonden over het domein verspreid om de paden te verlichten. Daarnaast zijn er nog kleine tuinpaaltjes aanwezig. Voor de veiligheid zijn deze lampen aangesloten op een schemerschakelaar en blijven ze ’s nachts branden, wat op 4830 uur per jaar komt. 

Lees het volledige artikel

201602 case

Lighting

Cheyns helpt mee aan de nieuwe Pizza Hut facelift 

De studiedienst van Cheyns werkt lichtstudie uit. 

Pizza Hut is de grootste restaurantketen ter wereld gespecialiseerd in pizza’s. Het is een filiaalbedrijf, maar kent ook internationale franchisenemers. Het bedrijf werd opgericht in 1958 door twee studenten (Dan en Frank Carney) in Wichita, Kansas. Er zijn in totaal 12.000 restaurants, drive-inrestaurants en kiosken verspreid over 86 landen. In Belgie zijn er 43 restaurants en dit jaar komen er nog enkele bij..

Uitdaging

Pizza Hut wil haar fastfood imago inruilen voor een meer authentieke touch. Naast het aanpassen van de menukaart, krijgen de 43 Belgische restaurants de komende drie jaar een grondige facelift. Een ander project is de gloednieuwe Pizza Hut te Gent De Sterre. 

Lees het volledige artikel

pizza

Lighting

Le Vaudrée straalt 

Een warm en aangenaam kader. 

De eerste Vaudrée heeft zijn deuren geopend in Rue Vaudrée te Angleur. Deze eerste brasserie werd een groot succes, waardoor heel vlug 6 nieuwe vestigingen volgden in de regio Luik en Luxemburg. Het Vaudrée concept: een zorgvuldig geselecteerd assortiment heerlijke bieren aanbieden.

Uitdaging

“Het gebouw was sinds 3 jaar onbewoond en niet onderhouden”, laat Jean-François ons weten. Om de brasserie een aangenaam karakter te geven, moest alles opnieuw worden ingericht: de verlichting speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol. 

Lees het volledige artikel

vaudre

Home & Building Automation | Lighting

Cheyns laat de wagens nog meer schitteren

De energiezuinig en onderhoudsvrije insteek sprak de bouwheer meteen aan. 

Automotive group is de Peugeot concessiehouder met 2 vestigingen: in Waregem en Roeselare. Dit servicegericht familiebedrijf van de tweede generatie heeft ruime showrooms waar u het volledige Peugeot gamma kan ontdekken

In eerste instantie zocht de bouwheer voor de verlichting in conventionele hoek. Dit verlichtingsplan was voor verbetering vatbaar. Budget, verbruik en onderhoudskosten vielen tegen. Toen kreeg Electra Contractors de kans een eigen verlichtingsontwerp voor te stellen. Gino Van Den Driessche, zaakvoerder Electra Contractors, vroeg de studiedienst verlichting van Cheyns om advies. Voor dit project werkte Cheyns een gedetailleerde studie op maat uit: een praktische oplossing aan een budgetvriendelijke prijs..

Lees het volledige artikel

HVAC

Cheyns lost vochtigheidsprobleem op 

Een ventilatiesysteem D zorgt voor een gezond binnenklimaat in woningen. 

In de omgeving van luchthavens hebben bewoners vaak klachten van lawaaihinder. De overheid biedt daarom premies aan voor een betere isolatie van de woningen.

Uitdaging

Dankzij deze premies hebben veel huiseigenaars hun woning beter kunnen isoleren tegen geluidsoverlast. Omdat de huizen beter geïsoleerd zijn, kan dit in bepaalde gevallen leiden tot schimmelvorming door een verminderde natuurlijke ventilatie. 
Als er niet geventileerd wordt, krijg je snel vochtophoping. 

Lees het volledige artikel

VACase

Industrie

Installatie condensatorbatterijen bij UCB 

Premiere in België. 

Deze installatie werd gerealiseerd in UCB (Union Chimique Belge), de Belgische multinational actief in de farmaceutische sector. UCB heeft wereldwijd circa 12.000 werknemers in dienst, verspreid over 40 landen in de vijf continenten.

Uitdaging

Een première in België: de installatie van een systeem voor de compensatie van reactieve energie op basis van de nieuwe montageplaat in de Prisma P kast van Schneider (referentie Schneider 03979). 

Lees het volledige artikel

ucb

Home & Building Automation | Lighting

Flexibele verlichtingsoplossing voor een productiehal

ASSA ABLOY is de grootste leverancier van intelligente sluit- en veiligheidsoplossingen ter wereld: deurbeslag, cilinders, sloten, deursluiters, veiligheidssloten, elektrische deuropeners, … 

Uitdaging

De elektrische installatie en verlichting van de productiesite in Nieuwpoort was aan vernieuwing toe. De verlichting bestond uit een railsysteem voorzien van fluorescentielampen met hf ballasten. Deze waren aangestuurd via een lichtmeetcel die de verlichting dimde in functie van het binnenvallend zonlicht. Philippe Duron, maintenance supervisor, en Frank Saelens, operations manager, namen contact met Christian Moulin, filiaalhouder van Cheyns Diksmuide om het project te bekijken.

Lees het volledige artikel

assa abloy

Home & Building Automation | Lighting

Cheyns voorziet bokszaal van een aangepaste verlichting

Onze klant Belectro kreeg van de firma DBSM Concept de vraag om de verlichting van MC Boxing te Brussel te verzorgen.

Uitdaging

Maité Czupper, esthetisch dokter en bokscoach, stelt u dit unieke concept voor. Deze nieuwe sportclub biedt naast een waaier van gevechtssporten eveneens esthetische verzorging aan: u kan er terecht voor Engelse boks, aeroboks, zelfverdediging, meditatie, ... Maar daarnaast kan u ook genieten van een gelaatsverzorging, massages, peeling, ... Onze klant Belectro heeft ons gecontacteerd om een lichtstudie te maken. 

Lees het volledige artikel

Cheyns voorziet bokszaal van een aangepaste verlichting

Lighting

Cheyns voorziet stijlvolle brillenwinkel van aangepaste verlichting

Optiek Lammerant is een stijlvolle brillenwinkel uit Deinze. Deze zaak werd in 1958 gestart door Eric Lammerant en is ondertussen overgenomen door Lieven de Clercq. Lieven en zijn team helpen u graag met het zoeken naar een bril die past bij uw gezicht en persoonlijkheid.

Uitdaging

Bij een stijlvolle zaak hoort ook een aangepaste verlichting. De winkel kreeg niet enkel een frisse opknapbeurt, hij verdriedubbelde ook in oppervlakte. Installateur Geiregat Joakim uit Deinze contacteerde de studiedienst van Cheyns om een lichtstudie voor de optiekzaak uit te werken. 

Lees het volledige artikel

case cheyns

 

Archief

Home & Building Automation | Lighting

Cheyns stelt een lichtplan op voor het ABVV Luik

case 14 08Professioneel advies voor elk project 

Het ABVV van Luik is een vakbond die de rechten van de werknemers verdedigt in de industriële, economische, administratieve en sociale sector. Om hun leden in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen heeft het ABVV van Luik beslist om hun kantoren en de volledige benedenverdieping te vernieuwen ... ... LEES VOLLEDIGE CASE

Home & Building Automation | Lighting

Cheyns werkt volledige lichtstudie voor Sint-Bavo Kerk uit

case 14 06Energiebesparend en een lange levensduur

De studiedienst van Cheyns kreeg de vraag voor een wel een heel apart, maar boeiend en uitdagend project. Installateur Didier Vanhoutte uit Wielsbeke vroeg ons een volledig op maat uitgewerkte lichtstudie voor de Sint-Bavo kerk van Sint-Baafs-Vijve... LEES VOLLEDIGE CASE

Home & Building Automation | Lighting

Cheyns maakt een volledige lichtstudie voor Volkswagen

case 14 05Case-study Garage de la Haute Senne te Soignies

Gebouwen verdwijnen, nieuwe en modernere rijzen uit de grond. Dit is een evolutie waar ook de concessiehouders van Volkswagen en Audi niet aan ontsnappen: zij willen van hun infrastructuur een moderne en aantrekkelijke look maken....  LEES VOLLEDIGE CASE

Home & Building Automation | Lighting

Rombouts koffie kiest voor energiezuinige verlichting 

case 14 04LED-verlichting = energie besparen

Duurzame energie is momenteel een hot item, ook voor Rombouts. Rombouts probeert dan ook op alle gebied een ecologisch verantwoord bedrijf te zijn. Voor de verlichitng hebben zij beroep gedaan op het professionele advies van Cheyns.....  LEES VOLLEDIGE CASE

Lighting

Cheyns levert totale verlichtings oplossing

case 14 03Le Moulin du Fief

le Moulin du Fief heeft beslist om het volledige gebouw een opfrisbeurt te geven: het metselwerk, het loodgieterswerk, de chauffage en de verlichting. Voor de verlichitng heeft zij beroep gedaan op het professionele advies van Cheyns....  LEES VOLLEDIGE CASE

Home & Building Automation

Cheyns biedt een totaaloplossing voor nieuw pand van Meuleman 

case 14 02CASE-STUDY

Het nieuwbouwproject vergde de nodige inspanningen, ook op lichtgebied. “We wilden in alle ruimtes een optimale lichtbeleving creëren, gericht op ieders specifieke werkzaamheden”, vertelt directeur Peter Meuleman. “Samen met vaste installateur Electrolyse is een wensenlijst samengesteld als basis voor een lichtstudie door adviesbureau Cheyns.”  LEES VOLLEDIGE CASE

Automation

The black fury

case 14 01Professioneel advies voor een PLC-configuratie

Bart Dezwarte van de gelijknamige firma Dezwarte uit Diksmuide vroeg Cheyns om professioneel advies voor een PLC-configuratie. Samen met een collega machinebouwer wil Bart Dezwarte een sleepwagen bouwen, die zal gebruikt worden bij trekker trek wedstrijden voor tractoren. Voor de PLC-configuratie verkiest de firma Dezwarte om met een Siemens S7-300 te werken. ... LEES VOLLEDIGE CASE

tile.events.nl
tile.brochures.nl
tile.jobs.nl
tile.news.nl